Silvio Berlusconi le-a platit in total 2,15 milioane de euro celor 20 de tinere, inclusiv unei romance, invitate la petrecerile sale in perioada 2010-2014, sustin procurorii italieni, potrivit unor documente obtinute de ziarul La Repubblica.

Procurorii italieni au stabilit ca cele aproximativ 20 de tinere, catalogate drept dame de companie, care au participat in perioada 2010-2014 la petrecerile organizate in vilele lui Berlusconi au primit in total 2.150.000 de euro. Sumele cele mai mari au fost primite de Alessandra Sorcinelli (390.000 de euro) si Barbara Guerra (200.000 de euro), sustin procurorii italieni. Printre cele 20 de tinere care au primit bani de la Berlusconi nu se numara adolescenta Karima El Mahroug (numita de presa Ruby), care avea un statut special, scrie Mediafax.

O romanca figureaza printre tinerele care au primit bani de la Silvio Berlusconi

La sfarsitul anului 2014, Berlusconi le-a trimis scrisori celor 20 de tinere participante la petreceri, instiintandu-le ca le ofera cate 25.000 de euro, dar de atunci nu le mai poate sustine financiar pentru a nu avea probleme cu justitia. Printre tinerele care au beneficiat de fonduri din partea politicianului italian s-a numarat si o romanca, dar nu este clar daca ea figureaza pe lista la care fac referire procurorii acum. In februarie, romanca Ioana V. declara in cadrul unui proces desfasurat in Italia ca a petrecut multe nopti in casa lui Silvio Berlusconi, recunoscand ca primea bani, dar explicand ca nu a intretinut relatii sexuale cu politicianul italian si regretand ca el nu o mai cauta. Potrivit Il Messaggero, romanca Ioana V., ar fi primit 40.000 de euro pentru participarea la petrecerile lui Berlusconi.

"Am petrecut multe nopti la Palatul Grazioli (resedinta din Roma a lui Berlusconi - n.red.) la finalul petrecerilor organizate, dar nu au avut niciodata relatii sexuale cu Silvio Berlusconi. Am primit bani pentru participarea la petreceri, ni se dadeau in plicuri", a declarat Ioana V., fotomodel roman in varsta de 27 de ani, la procesul intentat la Bari unor apropiati ai lui Berlusconi - Gianpaolo Tarantini, Sabina Beganovic si alte cinci persoane - acuzati de proxenetism prin exploatarea a 26 de tinere in perioada 2008-2009. Ioana V. a admis ca, pentru participarea la petreceri, primea plicuri cu sume cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro. In urma cu doi ani, Ioana V. afirma ca avusese o relatie "bazata pe sentimente" cu Silvio Berlusconi. Tanara facuse declaratiile la procesul in care Silvio Berlusconi era acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu adolescenta de origine marocana Karima El Mahroug, numita de presa "Ruby".

Citeste si:
Povestea romancei care elimina granitele in sanatate pentru pacienti
Povestea romancei care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
STB sarbatoreste 110 ani...prin taierea bugetului de investitii