O grupare de hackeri afiliata retelei teroriste Stat Islamic a publicat o lista cu presupusele adrese a 100 de militari americani, indemnand militantii islamisti sa ii decapiteze, informeaza publicatia The Blaze, citata de Washington Times. Documentul publicat online contine numele, fotografiile si adresele a 100 de militari americani. "Am decis sa publicam adresele pentru ca fratii nostri care locuiesc in Statele Unite sa se ocupe de voi", a avertizat gruparea terorista, potrivit Mediafax.

"Omorati-i pe teritoriile lor, decapitati-i in propriile case, injunghiati-i pe strazile pe care se cred in siguranta", adauga organizatia terorista. Departamentul american al Apararii a comunicat ca este la curent cu amenintarile si ca ancheteaza cazul, refuzand sa confirme autenticitatea datelor. Nu este prima data cand hackerii organizatiei Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria) reusesc sa acceseze date din servere militare americane. In ianuarie, grupul "califatul cibernetic" a accesat conturile de Twitter si Youtube ale Comandamentului Central american (CENTCOM).

Numele Romaniei a ajuns implicat in atentatele Stat Islamic

Statul Islamic a revendicat atentatul terorist de la Muzeul Bardo din Tunis. Potrivit presei, mitralierele de tip Kalasnikov AK-47 folosite de teroristi ar fi provenit din Romania. Reteaua terorista Stat Islamic revendica, intr-o inregistrare audio, atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu 23 de morti, catalogandu-l drept o lovitura data intr-un "cuib al necredinciosilor si viciilor" si avertizand cu noi atentate. "Atacul este o invazie binecuvantata in unul dintre cuiburile necredinciosilor si viciilor din Tunisia musulmana", se arata intr-o inregistrare video aparuta pe un site afiliat retelei teroriste Stat Islamic, conform Mediafax.

"Asteptati sa vedeti valul care va va lovi, murdarilor, pentru ca ceea ce ati vazut acum este doar prima picatura de ploaie", adauga reprezentatul grupului terorist, conform Institutului american SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste. Autoritatile tunisiene au arestat noua islamisti in urma atacului armat comis miercuri in Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morti, in principal turisti europeni.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.
Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic". Cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalasnikov AK-47 provenind din Romania, afirma surse citate de site-ul italian 2duerighe.it.

Sursa foto: siluete soldati cu arme/Shutterstock.com