Sustinatori ai regimului sirian si opozitia armata au efectuat un schimb de prizonieri in apropiere de Alep (nord) - 25 de femei si copii contra unui sef islamist -, dupa ce luni au fost eliberati aproximativ 300 de civili rapiti cu o zi inainte, relateaza RFI in pagina electronica.

Cele 15 femei si cei zece copii eliberati de catre rebeli islamisti au fost rapiti in urma cu un an si jumatate, in drum spre Damasc si Alep, scrie Mediafax.

Ei s-au intors, la bordul unor autobuze, in localitatile Nobbol si Zahra, doua bastioane ale regimului de la nord de Alep, incercuite de 18 luni de catre grupari armate ca Frontul Al-Nusra si aripa siriana a retelei Al-Qaida.

Aparatorii celor doua localitati, de 50.000 de locuitori, majoritatea siiti, au fost eliberati in schimbul sefului unei brigade islamiste cunoscute sub numele de Armata Mujahedinilor. Youssef Zawaa a fost capturat in urma cu un an, la un baraj organizat de catre militii loiale regimului. Schimbul de prizonieri a fost mediat de catre un partid kurd.

Aproximativ 300 de kurzi au fost rapiti pentru o scurta perioada de timp duminica, de catre membri ai Frontului Al-Nusra, in timp ce se duceau din orasul Afrin (nord) la Alep si Damasc. Cei 300 de civili au fost eliberati dupa cateva ore, dupa demersuri intense intreprinse de catre lideri ai gruparilor armate, in urma unui ultimatum lansat de catre militii kurde.

Fortele Democratice Siriene...
Citeste si: Gruparea Stat Islamic a fost eliminata complet in Siria


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Un lider Hezbollah, eliminat intr-un raid aerian israelian in Siria