Autorul atacului armat comis joi in Palatul de Justitie din Milano, soldat cu trei morti, intre care un judecator si un avocat, a fost prins de carabinieri intr-o localitate din apropiere, relateaza Corriere della Sera, potrivit Mediafax. Claudio Giardiello, inculpat pentru bancruta frauduloasa, a intrat joi in Palatul de Justitie din Milano si a tras mai multe focuri de arma asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Trei persoane au fost ucise si alte doua ranite. Fernando Ciampi, un judecator care se ocupa de cazuri de faliment, a fost impuscat mortal in biroul sau, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoana ucisa este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Giardiello, bine inarmat, ar fi intrat in Palatul de Justitie insotit de un avocat, astfel ca a reusit sa evite controlul cu detectoarele de metale. In urma atacului, Palatul de Justitie a fost evacuat, iar politistii l-au cautat pe atacator, care initial se afla in cladire. El a reusit ulterior sa fuga cu o motocicleta, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat ca autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situata in apropiere de Milano.

Sursa foto: Milano / Shutterstock