Suspectul "neutralizat s-a sinucis prin impuscare", insa cladirea ramane inchisa din precautie, a confirmat Kimberly Schneider, purtatoarea de cuvant a politiei Capitoliului. In plus, politia Capitoliului investigheaza un pachet suspect gasit in apropierea locului in care a avut loc incidentul, a adaugat ea, ralateaza Mediafax.

De asemenea, strazile din apropierea cladirii Congresului Statelor Unite au fost inchise circulatiei. Mai devreme, NBC News anunta, citand angajati de la Capitoliu, ca un barbat s-a sinucis, se pare, in aripa de vest a cladirii, iar pachetul suspect s-ar afla intr-o valiza apartinand acestuia.

"Nu exista in prezent indicii cu privire la (posibile) acte de terorism", a declarat un oficial federal citat de NBC News. O ancheta a fost deschisa in acest caz.

Update (14:49)

Citeste si:

Capitoliul a fost redeschis sambata dupa-amiaza, la doua ore dupa ce un barbat s-a sinucis in fata aripii de vest a sediului Congresului american, a anuntat intr-o conferinta de presa Kim Dine, seful politiei Legislativului din Washington, relateaza CNN. Barbatul, neidentificat, a venit in zona publica din fata aripii de vest a Capitoliului sambata dupa-amiaza si s-a sinucis impuscandu-se, a declarat Dine. Martori au declarat pentru CNN ca zeci de persoane au asistat la scena ingroziti, inclusiv copii.

Sinucigasul avea un rucsac si un troler, pe care autoritatile le-au tratat ca suspecte, ceea ce a condus la inchiderea cladirii pe timpul investigatiei, potrivit Politiei Capitoliului. Barbatul purta o pancarta cu un mesaj despre "dreptatea sociala", au precizat autoritatile. Un martor, Robert Bishop, a declarat pentru CNN ca acesta a spus ceva despre taxarea celor "1%". Dine a declarat ca pare sa "nu existe vreo legatura cu terorismul".

Cladirea si centrul pentru vizitatori au fost blocate, perioada in care turistii sau personalul nu au putut sa intre sau iasa. Zona Capitoliului era plina de turisti, in aceasta perioada in care ciresii infloriti de-a lungul National Mall atrag numeroase persoane.

Membri ai Politiei Capitoliului, care au venit la fata locului, nu au tras focuri de arma, a precizat Dine. Dupa ce bagajele suspecte au fost examinate, interdictia a fost ridicata, iar traficul pietonal a fost reluat. La incident au intervenit Departamentul Politiei Metropolitane, care investigheaza moartea, dar si politia federala (FBI), Secret Service si Park Police. Numerosi turisti se aflau la fata locului si filmau. Aceste inregistrari au fost predate fortelor de ordine care investigheaza incidentul.