Hillary Clinton si-a anuntat duminica pe site-ul de campanie HillaryClinton.com candidatura la presedintia Statelor Unite, punand astfel capat unei perioade de doi ani de speculatii si dezmintiri, prin mesajul "candidez la presedintie", relateaza The Guardian, preluat de Mediafax.

Pe site, care tocmai a fost lansat, este postat primul mesaj de campanie al fostului secretar de Stat american. Mesajul se adreseaza clasei mijlocii - tema predilecta atat a candidatilor republicani, cat si democrati - si rezoneaza cu mesajul consilierului lui Barack Obama John Podesta de a "face clasa de mijloc sa insemne ceva din nou".

"Americanii si-au croit drum inapoi de la perioada economica dificila, dar drumul este in continuare in favoarea celor din varf. Americanii obisnuiti au nevoie de un campion, iar eu vreau sa fiu acel campion", se arata in mesaj, "pentru ca voi sa faceti mai mult decat sa va descurcati. Puteti avansa si ramane in frunte. Pentru ca, atunci cand familiile sunt puternice, America este puternica".

"Asa ca plec la drum pentru a va castiga votul, deoarece a sosit vremea voastra. Iar eu sper ca imi veti fi alaturi", afirma Hillary Clinton in acest prim mesaj de campanie.

Chelea Clinton, fiica sa, afirma intr-un mesaj postat pe Twitter, "sunt foarte mandra de tine, mama". De asemenea John Podesta se declara, tot intr-un mesaj postat pe Twitter, "mandru sa fie presedintele campaniei" lui Hillary Clinton.

Donald Trump spune ca numai...
Citeste si: Trump: Numai oamenii prosti cred ca o relatie cu Rusia este rea

Barack Obama afirma ca Hillary Clinton "ar fi o presedinta excelenta"

Barack Obama a declarat intr-o conferinta de presa dupa intalnirea istorica cu Raul Castro, in Panama, sambata, cu o zi inainte de asteptata candidatura la presedintie a lui Hillary Clinton, ca fosta sa contracandidata democrata din 2008 "ar fi o presedinta excelenta".
Obama a facut aceasta declaratie la Ciudad de Panama, in urma unei intalniri istorice cu presedintele cubanez Raul Castro, in timpul Summitului Americilor si inaintea unei intalniri delicate cu presedintele venezuelean Nicolas Maduro.
Presedintele a spus ca Hillary Clinton - o fosta prima Doamna, apoi senator din New York si secretar de Stat in primul sau mandat - "a fost o candidata formidabila in 2008, a fost o sustinatoare nemaipomenita a primei mele alegeri, a fost un secretar de Stat exceptional si este prietena mea". "Eu cred ca ar fi o presedinta excelenta", a subliniat Obama.

El a fost destul de prudent in declaratii, avand grija sa nu-i fure startul. Insa, intr-o conferinta de presa lunga, in care jurnalistii americani l-au intrebat despre acordul in dosarul nuclear cu Iranul, Clinton si intalnirea cu Raul Castro, presedintee a declarat ca "un lucru pot sa spun, si anume ca va fi capabila sa se descurce foarte bine in orice conversatie sau dezbatere pe teme de politica externa".

"Iar bilantul sau in domeniul politicii interne este, cred, atent cu familiile celor care muncesc", a apreciat el. "In cazul in care se hotataste sa candideze" pentru presedintie, a mai declarat Obama, "si anunta acest lucru, va avea un mesaj puternic de transmis".

Vladimir Putin ar fi ordonat...
Citeste si: Putin ar fi ordonat atacurile din campania electorala a SUA

Sursa foto: hillaryclinton.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Obama stia din august de implicarea lui Putin in alegererile din SUA