Oficiali malaysieni, australieni si chinezi s-au intalnit joi la Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, pentru a discuta despre operatiunile de cautare a avionului apartinand Malaysia Airlines disparut pe 8 martie 2014 in Oceanul Indian, scrie Mediafax.

Potrivit premierului australian, cele trei tari au decis sa extinda zona de cautare daca epava avionului nu va fi gasita pana la incheierea operatiunilor in curs. "In cazul in care nu vom gasi nimic, ne vom angaja sa extindem cautarile pe o raza de inca 60.000 de kilometri patrati", a declarat premierul australian Tony Abbot.

Avionul care asigura cursa MH370 a disparut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviatiei.
Anchetatorii considera ca avionul, care avea la bord 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la ruta, inainte de a se prabusi in ocean, in largul Australiei.

Operatiunile de cautare, care s-au concentrat pe o suprafata de 60.000 de kilometri patrati de ocean, la aproximativ 1.600 de kilometri vest de orasul australian Perth, nu au oferit nici un rezultat pana acum.