Cautarile aeriene si maritime ale avionului Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines, prabusit in sudul Oceanului Indian, au fost suspendate marti, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat Autoritatea australiana pentru Securitate Maritima (AMSA), citata de AFP.

"AMSA a evaluat riscurile si a ajuns la concluzia ca in acest moment conditiile meteorologice fac periculoasa orice cautare pe cale aeriana sau maritima. AMSA a decis deci sa suspende toate operatiunile de cautare pe cale maritima si aeriana pentru ziua de astazi (marti)", a anuntat autoritatea australiana.

Miercuri, autoritatile au anuntat ca avionul Boieng 777 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian si nu exista supravietuitori.

"Trebuie sa va informam ca, potrivit noilor date obtinute, cursa MH370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", a comunicat compania Malaysian Airlines.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a disparut pe 8 martie, in timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri si membri ai echipajului.

Citeste si:
Malaysia reia cautarea zborului MH370. Se vor trimite echipamente...
Malaysia reia cautarea...

"Regretam ca am ajuns la concluzia clara ca Zborul MH370 s-a prabusit si ca nu exista surpavietuitori. Trebuie sa acceptam ceea ce indica toate dovezile - ca avionul s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", a declarat premierul Malaysiei, Najib Razak.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Zona de cautari a avionului MH370 va fi dublata, anunta Tony Abbot