Intrebati ce ar alege intre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana sau la Uniunea Vamala, 50 la suta dintre cei chestionati au ales a doua optiune, in timp ce 32 la suta au declarat ca ar prefera aderarea tarii lor la UE, scrie Mediafax.

Totodata, sondajul arata ca Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) conduce in preferintele alegatorilor cu 16 la suta, urmat de Partidul Comunistilor (PCRM) cu 11,3 la suta, Partidul Liberal (PL) cu 11,1 la suta si Partidul Liberal Democrat (PLDM) cu 7,1 la suta.

Peste 75 la suta dintre cetateni considera ca tara merge intr-o directie gresita, arata sondajul, care constata ca populatia Republicii Moldova devine tot mai ingrijorata de situatia din regiune, avand in vedere tensiunile din estul Ucrainei. Potrivit rezultatelor BOP, 20 la suta dintre moldoveni sunt ingrijorati de posibilitatea izbucnirii unui razboi in zona.

Citeste si:

"Procentul este destul de mare, daca se compara cu barometrul din urma cu doi ani, cand nu exista aceasta teama", a explicat directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbarosie.

Rezultatele sondajului realizat de catre Institutul de Politici Publice si CBS-AXA si finantat de Fundatia Soros Moldova arata totusi ca cea mai mare ingrijorare a moldovenilor o reprezinta preturile. In topul temerilor urmeaza saracia, viitorul copiilor, somajul si coruptia. Sondajul a fost realizat in perioada 28 martie - 7 aprilie, in 85 de localitati, pe un esantion de 1.104 persoane. Marja de eroare este de plus sau minus 3 la suta.