Echipajul navei Maersk Tigris - capturata saptamana trecuta de Iran si detinuta intr-un port din sudul tarii -, din care fac parte si marinari romani, a fost eliberat, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului iranian al Afacerilor Externe, relateaza Le Figaro in editia electronica.

Cargobotul Maersk Tigris, care efectua o cursa pentru compania daneza Maersk Line si naviga sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost interceptat in timp ce tranzita Stramtoarea Hormuz pe 28 aprilie, in baza unei decizii a justitiei in favoarea unei societati iraniene. Echipajul navei Maersk Tigris este format din 24 de membri - patru romani, un bulgar, un rus, 13 cetateni din Myanmar, un ucrainean, un britanic, un polonez si doi cetateni din Sri Lanka, scrie Mediafax.

Grupul danez a cerut in mod repetat eliberarea echipajului, precizand ca "nu este salariat al Maersk Line si nava nu mai apartine Maersk Line". Transportatorul afirma ca nava este exploatata de Rickmers Shipmanagement si efectua o cursa pentru Maersk Line. "Cei 24 de membri ai echipajului acestei nave sunt liberi. Ei beneficiaza de ajutor consular si din punctul nostru de vedere nu sunt vizati de confiscarea navei", a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a Ministerului iranian de Externe, Marzieh Afkham.

"Negocierile continua intre societatea privata reclamanta si cealalta parte si este posibil ca acest caz sa fie solutionat in una sau doua zile", a explicat Marzieh Afkham. Ea a reiterat ca este vorba despre un "dosar judiciar si nu de un caz politic sau militar".

Sursa foto: Vito Manzari, Immigrati Lampedusa / Flickr

Citeste si:
Care sunt salariile la care viseaza romanii. Tinta nu e inalta
Studiu eJobs: Romanii cred ca...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum au evoluat restantele romanilor la credite in ultima luna