"Vor fi sute, chiar mii" de aderenti, a declarat Jean-Marie Le Pen pentru BFMTV, in contextul in care a anuntat ca vrea sa infiinteze o noua formatiune care va servi ca "parasuta impotriva dezastrului" si care "ii va primi pe cei care sunt indignati de linia" actuala a FN. Intrebat daca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale din 2017 in cadrul noii formatiuni, Jean-Marie Le Pen, in varsta de 86 de ani, a respins aceasta posibilitate, potrivit Mediafax.

"Cu siguranta nu este cazul. (Noua formatiune) nu are scop electoral, ci (...) de reechilibrare a miscarii, de a repune locomotiva pe sine", a precizat el. Referindu-se la conflictul cu fiica sa, Marine Le Pen, aflata la conducerea FN, el a declarat ca si-ar dori o reconciliere cu ea.

"Bineinteles ca vreau o reconciliere cu fiica mea", a dat asigurari batranul Le Pen. In schimb, vicepresedintele FN, Florian Philippot, nu a scapat nici de aceasta data de atacurile lui Jean-Marie Le Pen. Florian Philippot vrea sa "colonizeze Frontul National" cu "amicii sai", a acuzat fondatorul FN.

Jean-Marie Le Pen a anuntat luni ca intentioneaza sa isi creeze propria formatiune politica, care "nu va fi concurenta" a FN. Potrivit Le Figaro, viitoarea formatiune a liderului istoric al FN va fi intitulata Asociatia Prietenilor lui Jean-Marie Le Pen.

Citeste si:

Mai multi reprezentanti ai extremei drepte franceze, precum liderul Partidului Frantei, Carl Lang, sau cel al miscarii dizolvate Munca Franceza, Yvan Benedetti, s-au declarat pregatiti sa se alature proiectului lui Jean-Marie Le Pen, cu conditia ca acesta sa fie diferit de FN.

Odata cu lansarea propriei formatiuni, fostul candidat la alegerile prezidentiale din Franta crede ca va putea sa o "elibereze pe Marine" Le Pen, care ar fi devenit "ostatica" lui Florian Philippot. Jean-Marie Le Pen a fost suspendat pe 4 mai din calitatea de membru al FN pana la votul unei Adunari Generale extraordinare, care va avea loc in termen de trei luni.

Repetandu-si opiniile condamnate in mai multe randuri in justitie - cu privire la camerele de gazare, pe care le considera un "detaliu" al istoriei, apararea maresalului Pétain, a "lumii albe" si denuntarea democratiei ca sistem politic - fostul presedintele de onoare al FN si-a multiplicat provocarile la inceputul lui aprilie, la o zi dupa alegerile departamentale, in care FN a obtinut mai degraba un rezultat bun.

Marine Le Pen vrea ca declaratiile tatalui sau sa nu mai afecteze FN, cu doi ani inainte de alegerile prezidentiale pe care ea crede ca le poate castiga. In fata unui Jean-Marie Le Pen imprevizibil, nu exista alte optiuni, a considerat Louis Aliot, un membru al FN, justificand excluderea acestuia din partid.

Sursa foto: Mediafax Foto