Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comitetului de Ancheta de la Tiraspol, "prin refuzul Chisinaului de prelungire a licentei unor agenti economici de pe teritoriul Transnistriei s-a incalcat, in mod intentionat, dreptul acestora, actiune ce va provoca daune materiale majore", potrivit Mediafax. Astfel, mai multe persoane cu functii de raspundere de la Chisinau sunt invitate la Tiraspol pentru audieri. In comunicat nu este specificat insa numele persoanelor sau institutiile vizate.

Potrivit Unimedia, la inceputul acestei saptamani, presa din stanga Nistrului a scris ca autoritatile de la Chisinau au inaintat cerinte suplimentare pentru prelungirea licentei de import de materii prime si pentru cea de producere de bauturi alcoolice, pentru intreprinderea S.A "Buchetul Moldovei", din regiunea transnistreana.

Informatia despre refuzul Camerei de Licentiere din Republica Moldova a fost confirmata de reprezentantii companiei SA "Buchetul Moldovei". Insa acesia au refuzat sa comenteze situatia si spun ca spera sa incheie totusi acordurile de reinnoire a licentelor.

SA "Buchetul Moldovei" este a doua cea mai mare companie producatoare de alcool din Transnistria, specializata in productia de vinuri aromate de inalta calitate. Produsele sunt exportate in Rusia, Ucraina, Belarus, Statele Unite ale Americii, Israel si statele baltice.

Sursa foto: Mediafax Foto