"Activitatile unui ONG strain sau international care constituie o amenintare pentru bazele regimului constitutional, capacitatea de aparare sau securitatea nationala din Rusia pot fi recunoscute drept indezirabile pe teritoriul Federatiei Ruse", se arata intr-un comunicat al Kremlinului, potrivit Mediafax. Un ONG considerat "indezirabil" nu va avea dreptul sa infiinteze structuri, sa publice informatii, inclusiv in presa, si sa desfasoare proiecte in Rusia.

Potrivit noii legi, decizia privind recunoasterea unui ONG drept "indezirabil" este adoptata de catre procurorul general al tarii sau de catre adjunctul sau dupa consultarea Ministerului de Interne. Lista cu ONG uri straine sau internationale "indezirabile" va fi publicata de Ministerul rus al Justitiei.

Atribuirea statutului de organizatie "indezirabila" antreneaza automat inghetarea activelor in Rusia pentru ONG ul vizat. De asemenea, o organizatie considerata "indezirabila" isi va pierde dreptul de activa in Rusia, iar structurile sale vor fi inchise si publicatiile interzise.

Sursa foto: Kremlin.ru