Pentru anul fiscal 2016, Ryanair anticipeaza un profit de 940 milioane euro-970 milioane euro, a anuntat marti compania, transmite Bloomberg.
In urma informatiilor, actiunile Ryanair au urcat la bursa din Dublin cu pana la 6,6%, cel mai mult in ultimele sase luni.

Pe parcursul anului trecut, Ryanair a imbunatatit de cinci ori prognoza referitoare la profit. Compania tinteste marile aeroporturi europene si vrea sa atraga pasageri de la operatori aerieni mari precum Deutsche Lufthansa si Air France-KLM Group.

"Am lansat numeroase initiative, placute in mod clar de clienti. Rezervarea locurilor, permisiunea pentru un bagaj suplimentar si orarele mai convenabile pentru oamenii de afaceri au contribuit la cresterea numarului de pasageri", a declarat directorul financiar Neil Sorahan.
Pentru a profita de preturile scazute ale carburantilor, datorate cotatiilor scazute ale petrolului, Ryanair a contractat 36% din carburantul necesar anului fiscal 2017, la un pret mediu de 69 de dolari pe baril. Pentru actualul an fiscal, Ryanair a contractat deja 90% din necesarul de carburant, la pretul de 92 de dolari pe baril.

Citeste si:

Numarul de pasageri al Ryanair a crescut anul trecut cu 11%, la 90,6 milioane de persoane, iar gradul de incarcare de la 83% la 88%, indicator care urmeaza sa urce la 90%.

Pana in martie 2016 Ryanair intentioneaza sa transporte 100 de milioane de pasageri, iar pentru a acoperi cererea din timpul verii compania intentioneaza sa inchirieze sase aeronave in perioada respectiva.
Circa 50% din cresterea numarului de pasageri va avea loc la aeroporturi mari precum Bruxelles, Lisabona, Berlin si Roma.