Profitul net al Ryanair a urcat cu 25% in primul trimestru fiscal, la 245 milioane euro

Profitul net al Ryanair Holdings a crescut cu 25% in primul trimestru fiscal incheiat in iunie, la 245,1 milioane de euro, de la 196 milioane de euro in urma cu un an, compania anticipand ca rezultatul pe ansamblul anului va fi la nivelul superior al estimarilor, relateaza Bloomberg.

Potrivit companiei, profitul anului fiscal 2016 va fi cuprins intre 940-970 milioane de euro. Ryanair va reduce numarul aeronavelor consemnate la sol in timpul iernii, intentionand sa atraga pasageri de la operatori precum Deutsche Lufthansa, cu noi curse in Germania, Suedia si Israel, incepand din 2015, scrie Mediafax.

"Este o vara buna, rezervarile sunt ridicate (...) dar suntem precauti pentru iarna. Vizibilitatea in privinta rezervarilor este foarte limitata", a declarat directorul financiar Neil Sorahan. Ryanair a inregistrat o rata de ocupare a avioanelor de 92% in primul trimestru, iar compania se va concentra in continuare pe ocuparea curselor, in loc de mentinere a randamentelor.

Numarul de pasageri a crescut cu 16%, la 28 de milioane de persoane. Ryanair a majorat tinta de trafic pentru anul fiscal 2016 cu 3 milioane de persoane, la 103 milioane.

Citeste si:
Ryanair a comandat 75 de avioane 737 MAX
Ryanair a comandat 75 de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri