Intrebat daca Grecia va putea achita rata saptamana viitoare, Yanis Varoufakis a declarat: "In mod clar, pentru ca, pana pe 5 iunie, se va ajunge la un acord cu creditorii". Grecia trebuie sa restituie Fondului Monetar International 1,6 miliarde de euro in iunie, in patru transe: prima rata, scadenta pe 5 iunie, este de 312 milioane de euro, potrivit Mediafax.

In plus, Yanis Varoufakis a anuntat marti o taxa suplimentara pe tranzactii bancare si impozitarea cu 15% a depozitelor bancare pe care cetatenii greci le ascund in strainatate.

Grecia a reluat marti negocierile cu creditorii internationali pentru deblocarea asistentei financiare, Yanis Varoufakis atribuind impasul discutiilor insistentei acestora pentru mai multa austeritate. Blocajul negocierilor a dus la evaporarea lichiditatilor in Grecia, impingand economia in recesiune. Retragerile masive de fonduri din banci si dificultatile tot mai mari ale tarii de a respecta obligatiile financiare au relansat temerile legate de capacitatea tarii de a ramane in zona euro.