Grecia va plati, pe 5 iunie, rata de 312 milioane de euro datorata Fondului Monetar International, sustine ministrul elen de Finante, Yanis Varoufakis, afirmand ca, pana atunci, se va ajunge la un acord cu creditorii internationali, scrie Corriere della Sera.

Intrebat daca Grecia va putea achita rata saptamana viitoare, Yanis Varoufakis a declarat: "In mod clar, pentru ca, pana pe 5 iunie, se va ajunge la un acord cu creditorii". Grecia trebuie sa restituie Fondului Monetar International 1,6 miliarde de euro in iunie, in patru transe: prima rata, scadenta pe 5 iunie, este de 312 milioane de euro, potrivit Mediafax.

In plus, Yanis Varoufakis a anuntat marti o taxa suplimentara pe tranzactii bancare si impozitarea cu 15% a depozitelor bancare pe care cetatenii greci le ascund in strainatate.

Grecia a reluat marti negocierile cu creditorii internationali pentru deblocarea asistentei financiare, Yanis Varoufakis atribuind impasul discutiilor insistentei acestora pentru mai multa austeritate. Blocajul negocierilor a dus la evaporarea lichiditatilor in Grecia, impingand economia in recesiune. Retragerile masive de fonduri din banci si dificultatile tot mai mari ale tarii de a respecta obligatiile financiare au relansat temerile legate de capacitatea tarii de a ramane in zona euro.

Citeste si:
Cum ar fi mai castigata Zona Euro: cu Grecia sau cu Grexit?
Grecia in Zona Euro sau...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecii spun oficial adio austeritatii si promit ca au invatat lectia
Setari Cookie-uri