Agentia Centrala de Informatii (CIA) a desecretizat, vineri, raportul inspectorului general privind ancheta realizata in cazul erorilor institutiei americane inainte de atacurile teroriste din 11 septembrie, la zece ani de la incheierea ei, relateaza CNN.

Documentul de aproape 500 de pagini prezinta o lista cu "probleme sistemice" pe care inspectorul general le-a identificat ca avand o contributie la ratarea avertismentelor lui Osama ben Laden privind un complot de deturnare a unor avioane si folosirea lor ca arme, relateaza Mediafax.

Raportul nu are dezvaluiri dramatice, dar ofera o analiza suplimentara pentru aceleasi probleme identificate de alte anchete guvernamentale. Ancheta urmeaza unei investigatii comune a Congresului care a conchis ca serviciile de informatii ale Statelor Unite nu aveau o strategie cuprinzatoare pentru combaterea Al-Qaida.

Raportul conchide ca niciun angajat al CIA nu a incalcat legile si ca erorile in strangerea de informatii nu sunt rezultatul unei conduite necorespunzatoare. Problema, afirma raportul, este ca agentii nu si-au indeplinit munca in mod satisfacator. O sectiune de interes este cea referitoare la rolul Arabiei Saudite si legaturile acesteia, daca exista, cu Al-Qaida. In timp ce exista unele speculatii in randul agentilor de informatii americani ca unii oficiali guvernamentali sauditi l-ar fi sustinut pe ben Laden, nu sunt suficiente informatii care sa confirme acest lucru, afirma raportul.

"Echipa nu a gasit dovezi ca Guvernul saudit i-a sustinut in cunostinta de cauza si voit pe teroristii Al-Qaida", afirma raportul. Mare parte din sectiunea despre Arabia Saudita a fost insa editata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri