Multi greci se tem de efectele unei iesiri a tarii lor din Uniunea Europeana. Potrivit unui sondaj de opinie recent, sapte din zece greci vor sa ramana in zona euro indiferent de cost. "Grecia apartine Europei", se putea citi pe invitatia trimisa pe Facebook unui numar de 30.000 de persoane, care facea apel la manifestatia de joi, relateaza Mediafax.

Reuniti in fata Parlamentului, protestatarii au vrut sa trimita un mesaj ministrilor europeni de Finante in speranta ca acestia vor incheia un acord pentru ca Grecia sa evite falimentul si o posibila iesire din zona euro. "Sunt aici pentru ca vreau ca tara mea sa ramana in euro. Am copii si nepoti si vreau ca ei sa aiba un viitor. Fara euro, nu vor avea", a declarat un locuitor din Atena.

"Nu vreau sa ma gandesc la parasirea zonei euro, nu vrea sa ma gandesc la acest lucru. Va fi un dezastru nu numai pentru generatia mea, ci pentru toata lumea. Este cu adevarat dramatic", a declarat un alt protestatar. Corespondentul Euronews la Atena a declarat ca manifestantii au cerut Guvernului sa ajunga la un acord cu creditorii sai. Cu doar 24 de ore inainte, in aceeasi piata din centrul capitalei elene, s-au reunit cu totul alti demonstranti care i-au cerut premierului sa refuze o astfel de intelegere.

Ministrii de Finante nu au ajuns la niciun acord cu Grecia, insa membrii Eurogrupului se pot reuni in orice moment daca Atena va semnala disponibilitate pentru concesii, cancelarul Angela Merkel exprimandu-si speranta ca se va putea ajunge la o intelegere.