Intr-o decizie istorica, cea mai inalta instanta din tara a decis ca in Constitutie este prevazut dreptul pentru cuplurile de acelasi sex de a se casatori, oferind astfel o victorie istorica pentru asociatiile americane care militeaza pentru drepturile homosexualilor, noteaza Reuters.

Judecatorii Curtii Supreme au decis, cu 5 voturi pentru si 4 impotriva, ca garantiile oferite de Constitutie privind un proces si o protectie echitabile in baza legii inseamna ca statele nu pot interzice casatoriile de acelasi sex. In baza acestei hotarari, casatoria intre homosexuali va deveni legala in toate cele 50 de state americane.

Presedintele american Barack Obama a salutat decizia luata de Curtea Suprema de a legaliza la nivel national casatoriile intre homosexuali.

'Este o victorie pentru aliatii, prietenii si sustinatorii (casatoriei intre homosexuali) care, timp de ani de zile, chiar zeci de ani, au muncit si s-au rugat sa aiba loc o schimbare. Iar aceasta decizie este o victorie pentru America', a afirmat Barack Obama.

Sursa foto: Shutterstock