Cel putin 28 de persoane, inclusiv numerosi turisti occidentali, au fost ucise in atacurile teroriste comise vineri la doua hoteluri de pe litoralul tunisian Sousse, anunta Ministerul de Interne din Tunis. Printre turistii ucisi se numara cetateni britanici, germani si belgieni, noteaza Mediafax.

Barbati deghizati in turisti au deschis focul la doua hoteluri din Tunisia cu mitraliere Kalasnikov ascunse in umbrele. Turistii au fugit socati dupa atacuri armate comise la doua hoteluri situate in statiunea El Kantaoui si dupa o explozie produsa in orasul Sousse, port la Marea Mediterana. Unul dintre teroristi a fost impuscat mortal de fortele de ordine. Potrivit unor surse, teroristii au venit cu barci, pe mare, au coborat pe plaja si au deschis focul spre turisti.

Hotelurile vizate sunt Riu Imperial Marhaba si Soviva. Potrivit unor surse, unii turisti cazati la aceste hoteluri erau de la bordul unor vase de croaziera care facusera escala in Tunisia. Atacul poarta marca organizatiei teroriste sunnite Statul Islamic, activa in Siria, Irak si Libia. In urma cu doua zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate in perioada Ramadanului.

Sursa foto: Shutterstock / Tunisia