Numarul turistilor care au plecat in croaziera din porturile din Uniunea Europeana, in 2017, a trecut pragul de sapte milioane, devansand precedentul record de 6,9 milioane pasageri inregistrat in 2012, potrivit datelor Eurostat. Niciun pasager nu a plecat in croaziera pe mare din porturile din Romania, in 2017.

Cei mai multi pasageri (85%) si-au inceput croaziera in porturile din doar cinci state membre (Italia, Spania, Germania, Marea Britanie si Belgia), scrie Agerpres.

Cu 1,9 milioane pasageri, Italia a fost punctul de plecare pentru 27% din numarul total de pasageri din UE care au mers in croaziera in 2017, urmata de Spania (1,5 milioane pasageri sau 21%), Germania (1,1 milioane pasageri sau 16%), Marea Britanie (un milion de pasageri sau 14%) si Belgia (500.000 de pasageri sau 7%).

Citeste si: Doua destinatii de vacanta europene cauta solutii pentru a limita numarul turistilor

Cand vine vorba de porturile de imbarcare, cu 832.000 de pasageri inregistrati in 2017, portul Southampton din Marea Britanie a fost principalul punct de plecare din UE pentru pasagerii navelor de croaziera, urmat de portul Barcelona din Spania cu 721.000 de pasageri.

Citeste si:
Croazierele schimba standardele in turism: ce servicii noi ofera
Cum arata viitorul in...

Eurostat subliniaza ca aceste date statistice nu acopera pasagerii de pe navele de tip feribot sau cei care au luat parte la excursii de o zi. Conform acestor date, niciun pasager nu a plecat in croaziera pe mare din porturile din Romania in anul 2017.

Citeste si: Vacante in hoteluri plutitoare: Trei croaziere care te vor ajuta sa descoperi lumea

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romania are cele mai mici preturi din UE la bauturile alcoolice