Tsipras a afirmat ca poporul grec a facut eforturi in ultimii cinci ani, cand tara sa "a devenit un teren de experimentare a austeritatii, care a esuat, somajul si saracia au explodat, marginalizarea si excluziunea sociala s-au dezvoltat", scrie Mediafax.

"Propunem un ansamblu de reforme care sa ofere o repartizare corecta a acestei poveri si cu cat mai putine consecinte care sa duca la recesiune, acoperind nevoile de finantare ale tarii si implementand un program care sa duca la crestere. Primul obiectiv este combaterea somajului si intarirea companiilor", a precizat premierul grec.

Propunerea Greciei trebuie sa conduca la o solutie durabila pentru datorii si sa tina cont si de interesele economice si geopolitice ale Europei, potrivit lui Tsipras, care a subliniat ca propunerea de refinantare a datoriei nu are ca scop sa impovareze Europa.

"Imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intamplat in ultimele cinci luni si jumatate", de cand am preluat mandatul, dar responsabilitatea pentru situatia Greciei si dificultatile din prezent nu isi are originea in ultimele 5 luni si jumatate, ci in ultimii cinci ani si jumatate, a adaugat el, atragand atentia ca fondurile acordate Greciei nu au ajuns niciodata la poporul elen, ci au fost folosite pentru a salva banci.

Sursa foto: Mediafax Foto