Ministru francez: Grecia, dispusa la compromisuri

Guvernul grec pare sa fie dispus la o serie de compromisuri pentru a incheia un acord cu creditorii internationali si sa previna o iesire dureroasa din zona euro, a declarat miercuri ministrul francez de Finante Michel Sapin, transmite MarketWatch.

Sapin a spus reporterilor ca, dupa intalnirea cu noul ministru elen de Finante Euclid Tsakalotos, are "sentimentul" ca acordul este posibil.Ministrul francez considera ca referendumul prin care grecii au respins masurile de reforma propuse de creditori a oferit Guvernului de la Atena forta de a ajunge la un compromis, potrivit Mediafax.

Liderii din zona euro au dat Greciei termen pana duminica sa faca noi propuneri economice, mai stricte, pentru ca tara sa primeasca fonduri, sa evite default-ul datoriilor catre Banca Centrala Europeana si iesirea din zona euro.

Tonul optimist al ministrului Sapin confirma pozitia mediatoare adoptata de liderii francezi in discutiile pentru Grecia, in incercarea de a convinge Germania si alte tari din zona euro sa arate solidaritate statului elen. In schimbul unor masuri bugetare mai dure, autoritatile elene vor sa convinga creditorii sa ofere relaxarea termenilor de rambursare a datoriilor publice, a spus Sapin, adaugand ca reducerea datoriei nu este un subiect de discutie, dar reesalonarea platilor este o posibilitate.

Citeste si:
Grecia va primi urmatoarea transa de imprumut de 2 mld. euro
Grecia va primi urmatoarea...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri