"Atena nu a solicitat niciun ajutor din partea Moscovei", a declarat Vladimir Putin intr-o conferinta de presa organizata in orasul rus Ufa, unde se desfasoara reuniunile organizatiei statelor emergente BRICS si Grupului de cooperare de la Shanghai, relateaza Mediafax.

Liderul rus a a criticat modul in care Uniunea Europeana a gestionat in ultimii ani criza elena."Unde a fost Comisia Europeana cand Grecia acumula datorii?!", a intrebat retoric Putin, potrivit site-ului TGcom.it. "Sper ca problemele economice ale Greciei se vor rezolva curand", a subliniat presedintele Rusiei.

Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati. Actuala situatie nu este o premiera pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai grava din istoria tarii. In 2012, economia Greciei a fost in incapacitate de plati tehnica, restructurand o datorie suverana de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvata de creditorii europeni. Acum, Grecia risca sa nu poata plati deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar sansele unei interventii europene sunt minime.