Departe de Donbass a inceput, de aproape o saptamana, un conflict soldat deja cu trei morti si 13 raniti, intre membri ai gruparii nationaliste ucrainene Sector Dreapta si fortele speciale ucrainene. Administratia prooccidentala de la Kiev se confrunta cu riscul unui nou conflict militar, de data aceasta in vestul Ucrainei, in apropierea frontierelor cu Romania, scrie adevarul.ro.

Mukacevo, oras din linistita Transcarpatia, regiune unde locuieste o importanta comunitate de romani si maghiari, situat in vestul Ucrainei, a fost in ultimele zile camp de razboi. In plina zi a avut loc schimburile de focuri intre douazeci de luptatori ai grupului nationalist radical Pravi Sektor (Sector dreapta), inarmati pana in dinti de oligarhii locali si fortele speciale ale politiei ucrainene, prezente in numar mare.

Membri ai grupului paramilitar Pravi Sektor (Sectorul Dreptei) refuza sa predea armele si sunt implicati, de cateva zile, in confruntari cu serviciile de securitate ucrainene in apropierea orasului Mukaceve, situat in vestul Ucrainei, in apropierea frontierelor cu Romania, Ungaria si Slovacia.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
Iranul confirma: DOUA rachete au fost trase in avionul ucrainean
Iranul confirma: DOUA rachete...
Sursa foto: adevarul.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mizele atacului presedintelui Ucrainei la adresa Romaniei
Setari Cookie-uri