Mai multi cercetatori de la Universitatea din Nantes (Franta) au creat o imprimanta 3D care poate construi o structura de 3 metri cubi in mai putin de jumatate de ora.

Dispozitivul denumit INNOprint, completat de un brat robotic, a fost proiectat si dezvoltat intr-unul din laboratoarele institutiei de invatamant superior, fiind sprijinita de o echipa de ingineri ai unei companii care comercializeaza mai departe studiile din laborator.

Proiectul a fost inspirat din dezastrele naturale care au avut loc recent pe glob, asa cum este cazul cutremurului devastator din Nepal in care au murit mii de oameni. Totodata, potrivit presei internetionale, proiectul a fost realizat si la insistentele mai multor producatori care si-au propus sa foloseasca aceasta solutie in caz de urgenta.

“Intr-un dezastru natural dispozitivul ar trebui sa fie livrat prin intermediul unei barci. Imprimanta 3D ar avea in acest fel capacitatea de a construi, la cerere, o structura in forma unei case in cel mult 30 de minute, ceea ce ar facilita in acest fel dezvoltarea mai multor spatii in care pot locui cei afectati de calamitatile naturale in zonele cu risc ridicat”, a declarat Benoit Ferret, profesor in cadrul Universitatii din Nantes.

Cercetatorii Universitatii din Franta sustin ca vor cauta sa foloseasca materiale alternative capabile sa realizeze structuri de locuit de pana la 7 metri inaltime cu posibilitatea de a dezvolta o intreaga casa pe un anumit teren.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri