Familiile pasagerilor decedati in accidentul aviatic in care un avion al companiei aeriene Germanwings s-a prabusit in muntii Alpi, in Franta, pregatesc o actiune in instanta impotriva companiei Lufthansa in Statele Unite, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Reprezentantii firmei aeriene germane Lufthansa, din care face parte si compania low-cost Germanwings, au propus familiilor victimelor despagubiri in valoare de 25.000 de euro pentru fiecare pasager in luna iunie, insa propunerea a fost refuzata de acestea, fiind considerate insuficiente pentru pierderile suferite. Spre deosebire de legea germana, cea americana prevede o gama larga de compensatii oferite victimelor in caz de prejudiciu moral, scrie Mediafax.

"Pregatim o actiune in instanta in Statele Unite", a declarat Elmar Giemulla, avocatul care reprezinta in instanta cateva familii germane, citata duminica de publicatia germana Bild am Sonntag. Reprezentantii companiei Germanwings au refuzat sa comenteze informatiile respective, precizand doar ca aceste compensatii financiare ar putea creste la "cel putin 100.000 de euro" per pasager si, in unele cazuri, sa ajunga chiar la un milion de euro.

"Avem dificultati in a gasi cat mai repede posibil o solutie ca cei apropiati victimelor sa primeasca acele compensatii financiare la care au dreptul", se precizeaza intr-un comunicat al companiei. Rudele victimelor au primit deja o suma de 50.000 alocata de compania aeriana germana dupa producerea accidentului aviatic, compensatii oferite in scopul unui ajutor financiar.

Potrivit avocatului Elmar Giemulla, actiunea in instanta din Statele Unite impotriva companiei Luthansa are ca scop descoperirea motivelor pentru care conducerea Germanwings l-a pastrat ca angajat pe Andreas Lubitz, copilotul care a prabusit avionul in care se aflau 149 de persoane, desi acesta suferea de depresie. Conform examinarilor realizate asupra cutiei negre a avionului Airbus A320, accidentul a fost provocat de copilotul care a deturnat avionul din cursa de la Barcelona la Dusseldorf pentru a-l prabusi in Alpii francezi, producand moartea tuturor celor 149 de pasageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri