Raffi Freedman-Gurspan a inceput de marti sa lucreze ca directoare pentru sensibilizare si recrutare in cadrul personalului presedintiei. Angajamentul ei fata de drepturile persoanelor transgen reflecta "valorile acestei administratii", a declarat un oficial de rang inalt de la Casa Alba.

Este vorba despre ultima dintr-o serie de decizii ale presedintelui Barack Obama de sustinere a drepturilor gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT).

"Raffi Freedman-Gurspan da dovada de tipul de leadership pe care-l promoveaza aceasta administratie", a declarat Valerie Jarrett, o consiliera de rang inalt a sefului statului american.

Freedman-Gurspan a lucrat anterior pentru Centrul National pentru Egalitate Transgen (NTCE), unde a fost consiliera pentru politici.

Citeste si:

Numirea sa la Casa Alba a fost salutata ca un pas important de catre reprezentanti ai comunitatii LGBT.

"Guvernul nostru functioneaza cel mai bine atunci cand reflecta realitatea a ceea ce suntem noi ca americani", a declarat Aisha Moodie-Mills, directoarea Gay & Lesbian Victory Fund and Institute.

Departamentul Apararii isi revizuieste interdictia pe care a impus-o barbatilor si femeilor transgen de a servi in armata, iar Casa Alba a anuntat ca saluta aceasta decizie.