Bursa din Shanghai a inchis in scadere cu 7,6%

Bursa din Shanghai a inchis in scadere marti cu 7,6%, inregistrand cel mai grav declin pe parcursul a patru zile dupa 1996, din cauza temerilor investitorilor ca Guvernul de la Beijing abandoneaza masurile de sustinere a pietei financiare, in timp ce bursa din Tokyo a coborat cu 4%. La Hong Kong, indicele Hang Seng a coborat cu 0,3%.

Shanghai Composite Index a coborat sub nivelul de 3.000 de puncte pentru prima oara in ultimele opt luni. Pe parcursul a patru sedinte de tranzactionare, incepand din 19 august, indicele bursei din Shanghai a scazut cu 22%, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Peste 700 de actiuni s-au depreciat marti cu limita maxima de 10%, la Shanghai, intre acestea fiind si titlurile PetroChina, cea mai mare companie chineza in functie de capitalizarea de piata. Speculatiile din jurul intentiilor guvernului chinez s-au intensificat din 14 august, dupa ce autoritatea de reglementare a pietei de capital a semnalat ca autoritatile vor reduce campania de sustinere a cotatiilor actiunilor, ca urmare a reducerii volatilitatii.

China Securities Regulatory Commission nu a incercat sa calmeze investitorii, dupa prabusirea de luni a bursei, care a inchis in declin cu 8,5%. Declinul de marti este a saptea scadere de peste 6% a indicelui din Shanghai din ultimele trei luni.

Citeste si:
Cum a câștigat Elon Musk un "jackpot" de 8 MLD. dolari într-o...
Cum a câștigat Elon Musk un...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Bursa din China / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri