Actiunile din China au inchis miercuri in scadere cu 1,3%, inregistrand cel mai amplu declin pe parcursul a cinci sedinte de tranzactionare dupa 1996, in pofida reducerii dobanzii cheie de catre banca centrala, relateaza Bloomberg.

Shanghai Composite Index a coborat cu 1,3%, dupa ce pe parcursul tranzactiilor a urcat cu pana la 4,3% si a scazut cu pana la 3,9%. Banca centrala din China a anuntat marti, la scurt timp dupa ce bursa a inchis in declin cu 7,6%, reducerea cu 0,25 puncte procentuale a dobanzilor la imprumuturile si depozitele pe un an, precum si reducerea nivelului rezervelor minime obligatorii ale bancilor.

Actiunile chineze au pierdut jumatate din valoare de la jumatatea lunii iunie. Guvernul a oprit in aceasta saptamana interventiile pe piata de capital, pentru a analiza efectul masurilor fara precedent, potrivit unor persoane apropiate situatiei. Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scazut cu 0,7%, in timp ce Nikkei 225 al bursei din Tokyo a urcat cu 3,2%.

In SUA, indicii S&P 500 si Dow Jones au scazut marti cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 0,4%. In timpul tranzactiilor futures de joi, S&P 500, Dow Jones si Nasdaq au revenit pe un trend pozitiv, cu un avans de 1%.

Romania inregistreaza un...
Citeste si: Romania inregistreaza un declin al suprafetelor certificate ecologic

Sursa foto: Bursa din China / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nestle inchide anul acesta fabrica de la Timisoara