Preturile petrolului se apropie marti de cele mai reduse niveluri din ultimele patru luni, influentate de actiunile chineze care au inchis in declin pentru a treia sedinta consecutiv, relateaza MarketWatch.

Indicele Shanghai Composite a inchis marti in declin cu 1,68%, dupa ce a fluctuat intre o scadere de pana la 5% si o crestere de 1%. Indicele a coborat cu 11% din februarie si cu aproape 30% de la un maxim atins la jumatatea lunii iunie. Indicele Shenzhen Composite a scazut cu 2,22%, dupa un declin de peste 6% in timpul sedintei, noteaza Mediafax.

Vanzarile care au loc pe piata chineza sunt considerate un simptom al unor probleme economice mai mari care afecteaza China, care ar putea reduce cererea din partea unuia dintre cei mai mari consumatori de petrol din lume. "Asistam la o scadere mare a actiunilor intr-o economie majora, care afecteaza increderea", a declarat Daniel Ang, analist in domeniul investitiilor la Phillip Futures.

Precautia investitorilor in petrol a crescut in ultimele zile si pe fondul asteptarilor de crestere a productiei Iranului.

Contractele pentru petrolul cu livrare in septembrie sunt in scadere cu 1,22% la bursa americana Nymex, la 47,12 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor au atins cel mai redus nivel dupa luna martie. Cotatia petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este in declin cu 1,1%, la 52,86 dolari pe baril.

Citeste si:
Cum a evoluat pretul la benzina in UE in ultimele 6 luni
Harta pretului benzinei in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vor creste preturile la benzina dupa atacurile din Arabia Saudita?