Autoritatea pentru siguranta consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a restrictionat vanzarile de detergenti ale unor companii precum Procter&Gamble, Colgate-Palmolive si Henkel, din motive de siguranta, relateaza Bloomberg.

Restrictiile se refera la detergenti fabricati de aceste companii, precum si de Clorox, Werner&Mertz si alti producatori, care nu respecta normele de siguranta toxicologica si au fost retrasi de la vanzare din acest motiv. Rospotrebnadzor a precizat ca sunt analizate si alte chimicale si detergenti fabricati de alti producatori, potrivit Mediafax.

Restrictiile au fost impuse pe fondul tensiunilor Rusiei cu Statele Unite si Uniunea Europeana, legate de conflictul din Ucraina. Institutia a descoperit anterior nereguli la Groupe Auchan, al treilea mare retailer prezent in Rusia, fiind posibil sa interzica companiei franceze sa mai produca alimente semipreparate. Dupa ce Guvernul rus a prelungit interdictia importurilor de anumite produse alimentare, autoritatile au cerut distrugerea publica a alimentelor importate ilegal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Restrictii de trafic pentru Maratonul International Bucuresti