Deschiderea propriului cabinet stomatologic presupune, pe langa costurile semnificative, si un efort considerabil pentru a obtine toate avizele necesare, a-l dota, a-l promova si a te ocupa de el. Desi profesionalismul si priceperea medicilor, precum si aspectul cabinetului sunt factori importanti in succesul unui asemenea business, nu sunt singurele aspecte care pot influenta mersul afacerii.

Mai ales la inceput, cand oamenii nu au auzit de cabinetul tau sau ezita sa isi faca programari, este esential sa iei unele masuri care sa sporeasca prestigiul businessului si sa iti aduca mai multi clienti. Iata care sunt cele mai importante detalii care pot decide succesul unui cabinet stomatologic:

Amplasarea cabinetului dentar

Atunci cand alegi spatiul in care iti vei amenaja cabinetul stomatologic este important sa tii cont de accesibilitate. Oamenilor trebuie sa le fie cat mai simplu sa ajunga la tine. Cabinetele stomatologice aflate in centrul orasului, pe un bulevard principal sau in apropiere de gurile de metrou ori de statiile autobuzelor sau tramvaielor sunt mult mai accesibile. Acestea iti pot aduce inclusiv clienti care locuiesc in partea opusa a orasului, daca reputatia si pozitionarea cabinetului ii convinge ca pot ajunge cu usurinta la tine.

Curatenia impecabila

Orice cabinet stomatologic trebuie sa obtina un aviz pentru functionare de la directia sanitara publica, iar pentru asta trebuie sa indeplineasca normele igienico-sanitare. Aceste reguli trebuie respectate si dupa obtinerea avizelor necesare. De ele poate depinde si prima impresie pe care le-o faci celor care iti calca pragul. Cu siguranta, multi oameni ar face cale intoarsa daca ar intra intr-un cabinet in care personalul medical poarta uniforme patate sau in care toaletele nu sunt perfect igienizate.

Aprovizionarea cu dezinfectanti este obligatorie in orice clinica medicala, inclusiv intr-una stomatologica, fiind esentiala pentru prevenirea infectiilor sau a contaminarii instrumentarului. De asemenea, este bine sa ai amenajat si un colt pentru curatarea urgenta a uniformelor, folosind niste detergenti de rufe care sa igienizeze rapid, sa elimine petele dificile si sa le faca sa arate ca noi.

Construirea unei reputatii bune

Pentru a castiga increderea oamenilor si a-i transforma in clienti, este important ca ei sa te poata gasi cu usurinta. Orice cabinet stomatologic bun trebuie sa aiba un site pe care oamenii sa poata gasi numerele de telefon de contact, adresa, lista serviciilor oferite si preturile aferente, echipa de medici, precum si programul de functionare.

Daca vrei sa usurezi munca oamenilor care lucreaza pentru tine, dar si a clientilor, poti opta pentru un serviciu de programari online, prin intermediul unei aplicatii pe telefon sau pe site-ul clinicii. Astfel, clientii tai nu vor mai astepta la telefon sa fie preluati de operator si isi vor putea face programari rapid. În acest fel, vei avea mereu centralizate toate programarile si iti vei putea organiza mai eficient timpul.

De asemenea, sunt importante si paginile pe care le creezi pe retelele sociale. Clientii iti pot lasa aici recenzii care sa creasca reputatia buna a clincii tale. Multe persoane sunt atente la aceste detalii atunci cand isi aleg o clinica si sunt mai dispuse sa se programeze la un cabinet stomatologic recomandat si de alte persoane.

Ofera solutii de finantare

Serviciile dentare sunt costisitoare pentru pacienti, acesta fiind unul dintre primele motive invocate de cei care amana pana in ultima clipa mersul la stomatolog. De aceea, poate fi benefic un parteneriat cu o banca sau cu o institutie financiara, prin care clientii tai sa aiba optiunea platii in rate sau oferirea de catre clinica ta a unui asemenea serviciu. Oamenii nu vor mai amana la nesfarsit procedurile mai complexe si mai costisitoare, daca stiu ca pot achita in rate, iar planurile de tratament pe care le concepi pentru clientii tai nu vor mai ramane doar pe jumatate implementate.

Trateaza teama de dentist

Daca banii sunt unul dintre motivele amanarii vizitelor la dentist, teama de medicii stomatologi este cel mai invocat motiv. Frica de durere, experientele negative din trecut sau teama ca vor fi judecati pentru starea danturii lor ii tin adesea pe oameni departe de cabinetele stomatologilor. De aceea, este important sa mizezi pe explicarea tehnicilor pe care le folosesti pacientilor tai, pe discutiile in termeni pe intelesul lor si conceperea planului de tratament impreuna cu ei. Un stomatolog care reuseste sa le transmita incredere pacientilor sai si le trateaza inclusiv teama de dentist va fi recomandat de catre clienti familiilor si prietenilor acestora si isi va crea o reputatie impecabila. Iar acest factor, alaturi de toti cei enumerati mai sus, reprezinta reteta succesului pentru orice cabinet dentar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri