Procurorii din Sicilia au retinut zece suspecti acuzati de trafic de persoane si crima, pentru ca ar fi inghesuit zeci de imigranti in cala unei ambarcatiuni in care au fost gasite 52 de cadavre saptamana aceasta, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Comandantul politiei din Palermo, Carmine Mosca, a declarat vineri ca supravietuitori de pe ambarcatiunea care a traversat Marea Mediterana au povestit cum traficantii inarmati cu cutite ii impingeau pe imigrantii care incercau sa iasa din cala navei pentru a putea respira, noteaza Mediafax.

Procurorul din Palermo Maurizio Scalia a precizat ca persoanele retinute, membri ai echipajului navei, erau sapte marocani, doi sirieni si un libian. Cadavrele celor 52 de imigranti morti in cala navei au fost aduse la Palermo joi seara, iar vineri au fost supuse autopsiilor.

In opinia oficialilor, imigrantii au murit cel mai probabil asfixiati. Scalia a afirmat ca in cala navei se aflau aproximativ 60 de persoane. Ambarcatiunea avea o lungime totala de 20 de metri, iar cala, in care se afla motorul navei si avea inaltimea de numai un metru, avea doar doua geamuri mici.

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri