Tarifele ”Best”si ”Flex” includ optiunea de bagaj de cala gratuit. In ceea ce priveste tariful ”Basic”, clientii care s-au inregistrat online vor plati in continuare 10 euro pentru bagajul predat la check-in.

Pentru orice alt bagaj de cala cu greutatea de pana la 23 de kilograme este perceputa o taxa de 70 de euro.

De noile reglementari profita in special pasagerii care calatoresc insotiti de copii mici.

Si in cazul bagajelor cu greutate mare se aplica in prezent o noua regula, pentru bagajele cu limita maxima admisa de pana la 32 de kilograme se plateste o taxa de 50 de euro pentru primul bagaj si de cate 30 de euro pentru urmatoarele.

Citeste si:

Ca si pana acum, politica privind transportul bagajelor aplicata de Germanwings permite, pe langa bagajul de cala, transportul gratuit al unui bagaj de mana. Acesta trebuie sa se incadreze in dimensiunile 55 x 40 x 20 de centimetri. Greutatea maxima admisa pentru bagajul de mana este de opt kilograme.

Modelul simplificat de aplicare a taxelor reprezinta o incercare de armonizare cu sistemele aplicate de alte companii aeriene din cadrul concernului Lufthansa.

Germanwings ofera zboruri cu plecare de pe cele 5 aeroporturi Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin-Schönefeld, Hanovra si Dortmund in peste 90 de destinatii europene, Israel si Africa de Nord. Compania are in prezent o flota de 32 de avioane de tipul Airbus A319.