Sunt locuri de care doar iti amintesti si locuri de care te indragostesti in calatoriile tale, iar Malta, frumoasa Insula de miere din Mediterana face parte dintre cele care iti cuceresc inima pentru totdeauna si te face sa-ti doresti sa mai revii o data si inca o data. Vinovate pentru toate aceste sentimente sunt romantismul natural al insulei, spectacolul facut de natura si minunile realizate de oameni de-a lungul a mii de ani, multe din ele aflate in patrimoniul mondial UNESCO. O vacanta aici incepe de la 299 de euro/ persoana, cu demipensiune, 7 nopti de cazare in camera dubla, transport cu avionul si bagaj de cala.

Turul Capitalei Valletta

Turul Capitalei Valletta reprezinta cea mai buna introducere in atmosfera Maltei. ”Excursia noastra in Capitala Valletta invita calatorul la descoperirea celui mai important simbol de pe harta arhipelagului maltez. Cu o vechime de peste 450 de ani, orasul poarta numele celui care a salvat Europa crestina in marele asediu din 1565, Jean de la Vallette”, explica Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel si www.malta.ro.

Cea mai fortificata capitala din lume si cuibul Cavalerilor Ioaniti, Valletta adaposteste azi peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, strazi romantice inguste, bulevarde cu vitrine elegante sau restaurante mici si cochete.

Turul pietonal pe care il include vizitarea muzeului in aer liber pe care il reprezinta intreaga Valletta, pune in lumina obiectivele de maxima importanta, dar si detaliile care de obicei raman ascunse vizitatorilor. ”Pe lista locurilor de vazut se afla, spre exemplu, Co-Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa si care adaposteste cea mai importanta panza din secolul XVII: Decapitarea, opera lui Caravaggio. Prin prisma explicatiilor complexe oferite de ghizii nostri, turistii vor putea descoperi si alte lacase de cult, bastioane si metereze, piatete, gradini, alei, iar la final se vor putea bucura de timp liber pentru cumparaturi, terase ori restaurante”, informeaza reprezentantul www.malta.ro.

Satul pescaresc Marsaxlokk

O plimbare si o cina in satul pescaresc Marsaxlokk sunt alte doua obiective malteze care nu trebuie ratate! ”In aceasta excursie le oferim turistilor clipe de relaxare si o perspectiva generala asupra insulei, prin traversarea teritoriului de la nord, la sud. Calatoria nu este una maraton, ci este una presarata cu opriri pentru fotografii, una la Popeye Village, platoul de filmare unde a fost realizat musicalul „Popeye”, in 1980, iar o alta pe cea mai frumoasa plaja naturala din Malta, Golden Bay”, explica Mark Neville Farrugia.

Portul, plin de barci colorate, decorate cu insemne pagane si simboluri crestine, ofera o atmosfera deosebita, impletind farmecul trecutului si al traditiei, cu aromele mediteraneene ale bucatariei malteze.

Croaziera in jurul insulei

Turul Maltei pe mare este, de asemenea, o excursie relaxanta care va va dezvalui frumusetea falezelor, grotelor si porturilor malteze. In timpul croazierei din jurul Maltei veti avea parte de un pranz all inclusive la bordul navei, in timp ce vasul va fi ancorat intr-unul din cele mai frumoase locuri din Malta: Laguna Albastra din insula Comino.

Aici turistii pot inota in cea mai cristalina apa a Mediteranei si se vor bucura de aproximativ 2 ore de soare. Mai mult decat atat, pe insula aproape nelocuita se poate face si o plimbare relaxanta, in timpul liber anuntat de ghizi la coborarea de pe vas.

Insula Gozo

Aflata la 30 de minute de mers cu vaporul fata de insula principalа, este un loc cu altа personalitate, care prezintа diferente marcante fatа de ce puteti descoperi in Malta. „Sora mai mica” a Maltei dispune de un patrimoniu turistic natural, bogat si diversificat, este mai pitoreascа, iar gozitanii se ocupа mai putin cu turismul si mai mult cu pescuitul. ”Dupа ce traversam cu feribotul, insotiti de ghizii nostri de limba romana, vizitаm Victoria, capitala insulei si Citadela, cetatea medievala. Mergem apoi la biserica fаcаtoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecаrilor inexplicabile si poposim in golful Dwejra, langа Marea Interioarа si Stanca Ciupercilor; savuram spectacolul pe care il face marea la intalnirea cu stancile sau se poate opta pentru o plimbare superbа cu barca. Urmeazа Fontana, satul spаlаtoreselor, unde turistii au ocazia sа deguste bunаtаtile gozitane si sа cumpere suveniruri traditionale, iar in final ii asteaptа Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mаrii vor fi serviti cu masa de pranz”, detaliaza reprezentantul malta.ro.

Mdina, orasul tacut

Mdina, cetatea care a fost locuita de fenicieni in urma cu peste 2.700 de ani, se afla in cel mai inalt punct al insulei Malta. In timpul stapanirii romane a fost construit in interiorul ei Palatul guvernatorului si se spune ca tot aici a locuit si Sfantul Pavel, dupa naufragiul sau pe insula. Remarcabil este faptul ca nici pana acum „orasul tacut”, cum i se spune acestei cetati de vis, nu si-a pierdut farmecul, ci chiar a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice. Iar petele de culoare pe care le reprezinta micile balcoane din lemn, obloanele colorate sau florile cataratoare devenite emblematice pentru oras, nu fac decat sa-l desavarseasca.

Stiati ca…

… Arhipelagul maltez a fost colonizat de catre fenicieni in sec. X-VIII I.Hr., iar in sec. V-III a intrat sub stapanirea cartaginezilor, pentru ca mai apoi sa fie cucerit de catre romani?

… Singura zona impadurita din Malta, se afla la sud de Rabat? Mica padure Buskett, isi trage numele din italiana ,,boschetto”, care inseamna ,,padurice”? Zona este plina de plante aromatice, lamai si portocali, dar si de pini si cedri.

… Dingli Cliffs, o faleza cu panta de 260 de metri, extrem de abrupta, din satul Dingli este ca un magnet pentru amatorii de adrenalina?

Cat costa o vacanta in Malta

O astfel de vacanta costa de la 299 de euro/ loc in camera dubla, pentru seniori 50+ si include transport cu avionul Bucuresti-Malta-Bucuresti, bagaj de cala de 20 de kilograme, 7 nopti de cazare in Hotelul BELLA VISTA 4*, din statiunea Qawra, mic dejun si cina.

De asemenea, la Hotel SOLANA, din statiunea Mellieha, pretul unei vacante porneste de la 372 de euro/ loc in camera dubla, cu mic dejun.

Pentru amatorii de lux, oferta la GRAND HOTEL EXCELSIOR porneste de la 599 de euro/ loc in camera dubla, cu mic dejun.

Tinerii care isi doresc sa fie mai aproape de „Ibiza Maltei”, statiunea Saint Julian pot opta pentru oferta Hotelului INTERCONTINENTAL, care incepe de la 631 de euro/ loc in camera dubla, cu mic dejun.

Pentru plata integrala early booking, turistii pot beneficia de o reducere de 120 de euro la un pachet de vacanta pentru doua persoane.

Setari Cookie-uri