Franta si Portugalia sunt tarile plasate cel mai mai bine intr-un top al destinatiilor de pensionare pentru expati, realizat luand in calcul 13 criterii printre care costul traiului, serviciile medicale, preturile imobiliare, infrastructura si taxele.

Regiunea Algarve, Portugalia

Potrivit raportului citat de CNBC, regiunea Algarve din sud-vestul Portugaliei ocupa prima pozitie in top, aceasta oferind aproape tot ce isi doreste un pensionar: cel mai mare numar de zile cu soare din Europa, o comunitate de expati, servicii si unitati medicale de top, preturi decente pentru viata de zi cu zi si case subevaluate situate in apropierea litoralului.

Valleta, Malta

Malta este una dintre cele mai mici tari din Europa, insula avand o dimensiune de doar 316 km patrati, insa chiar si asa reprezinta o adevarata bijuterie mediteraneana, cunoscuta in special pentru vinurile si viile sale. Expatii pot obtine rezidenta in aceasta tara cheltuind 16.000 intr-un an pe chirie (1.350 euro/luna).

Un alt plus al Matei este reprezentat de faptul ca tara va deveni Capitala Europeana a Culturii in 2018, motiv datorita caruia o buna parte din cladirile istorice tocmai au fost renovate.

Saint-Chinian, Franta

Acest orasel francez cu 2.000 de locuitori are un aspect rupt din basme ofera mai mult decat aparentele o arata: mancare si vin proaspat, servicii medicale de top, infrastructura buna si o rata a criminalitatii foarte redusa. O casa in Saint-Chinian poate in general sa fie cumparata cu mai putin de 100.000 de euro.

Lisabona, Portugalia

Pe langa o clima foarte placuta, Lisabona are si o oferta imobiliara extrem de diversificata, de la vile traditionale, la case pe plaja si apartamente de lux. Lisabona este cunoscut ca fiind unul dintre orasele europene cu cele mai scazute rate ale criminalitatii, iar piata imobiliara nu este nici pe departe la fel de scumpa precum in alte mari capitale din Europa.

Budapesta, Ungaria

Budapesta este vazut de autorii raportului ca fiind o destinatie perfecta pentru “pensionarii tineri”. Orasul este impartit de Dunare in doua: zona Buda, partea rezidentiala si de odihna a orasului, si zona Pesta, centrul administrativ, comercial si industrial si totodata locul unde se afla si cladirea Parlamentului maghiar. Preturile relativ scazute, in special comparativ cu vestul europei, sunt un al avantaj al capitalei Ungariei.

Citta Sant’ Angelo, Italia

Citta Sant’ Angelo este considerata o comuna in Italia, chiar daca populatia totala ajunge la 15.000 de locuitori. Acest mic orasel se afla partea de est a Italiei, la doar o ora de Roma, si gazduieste numeroase cladiri istorice, in special biserici. Imprejurimile Citta Sant’ Angelo sunt formate din plantatii de maslini si vita de vie.

Bled, Slovenia

Bled este orasul cu cel mai mic cost al traiului (1.470 de dolari/luna pentru doua persoane) dintre cele 9 locatii care au intrat in top. Bled este un oras-statiune in regiunea de nord-vest a Sloveniei, care a devenit o atractie majora pentru turisti datorita locatiei si numeroaselor activitati pe care le oferta: golf, echitatie, scufundari, rafting, ciclism sau alpinism.

Le Marais, Paris, Franta

Le Marais este considerat unul dintre cele mai trendy cartiere din Paris, renumit in special datorita arhitecturii medievale. Totusi, aceasta popularitate vine la pachet cu o nota de plata substanitala, Le Marais fiind cea mai scumpa locatie dintre cele 9 aflate in top (3.050 dolari/luna pentru un cuplu).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri