Camionul cu refugiati din Siria, Afganistan si Bangladesh a fost oprit in oraselul St. Peter am Hart, situat in apropierea granitei cu Germania, a precizat APA, citand politia locala. "A fost pe aproape", a declarat David Furtner, din cadrul politiei austriece, adaugand ca copiii erau ametiti din cauza deshidratarii, pe fondul temperaturii ridicate din camion, potrivit Mediafax.

"Personalul medical ne-a spus ca nu ar mai fi rezistat mult timp", a mai afirmat el. Soferul roman in varsta de 29 de ani a fost retinut, iar copiii si parintii lor au fost transportati la spitalul din orasul invecinat Braunau.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, citat de BBC News Online, copiii, cu varste de aproximativ cinci-sase ani, erau aproape inconstienti. Autoritatile au declarat sambata ca vietile lor nu mai sunt in pericol, dar sunt in continuare spitalizati. Politia a precizat ca a incercat sa opreasca vehiculul, dar soferul a accelerat, fiind urmarit si apoi prins. Imigrantii au declarat ca sperau sa ajunga in Germania.

Citeste si:

Incidentul a avut loc la o zi dupa ce un camion in care se aflau 71 de imigranti morti a fost descoperit joi pe marginea unei autostrazi din Austria, in apropierea frontierei cu Ungaria. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani.

Fortele de ordine au precizat ca momentul si cauza exacta a decesului nu au fost inca stabilite, dar cel mai probabil refugiatii au murit asfixiati. Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, afirmase joi ca soferul vehiculului abandonat in Austria, in care erau zeci de imigranti morti, este cetatean roman, dar Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat ca niciun cetatean roman nu este implicat in acest caz.

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com