Un imigrant in varsta de 17 ani, care incerca sa ajunga in Europa, a murit dupa ce a fost prins intr-un schimb de focuri intre ofiteri ai patrulelor de frontiera ale Uniunii Europene si un grup de traficanti de persoane, a anuntat duminica un oficial grec, citat de DPA in pagina online.

"Regret pierderea vietii acestui tanar", a scris intr-un comunicat Christos Zois, un ministru adjunct responsabil de Paza de Coasta, noteaza Mediafax. Incidentul s-a petrecut in apropierea insulei elene Symi, cand agenti ai grupului de frontiera al UE Frontex au intalnit barbati inarmati care transportau un grup de 60 de imigranti cu barci rapide si au incercat sa ii intercepteze, a relatat postul public de televiziune din Grecia.

Potrivit informatiilor neoficiale de la surse din cadrul Pazei de Coasta, traficantii au deschis focul asupra navei de patrulare, care a raspuns la randul sau cu focuri de arma. Agentii au reusit sa opreasca barca si sa aresteze trei traficanti. Ei au descoperit adolescentul mort prin impuscare, sub puntea navei.

Grecia este una dintre tarile cele mai afectate de criza imigrantilor din Europa, devenind punctul preferat de intrare spre Europa Occidentala. Presa locala a scris ca 4.000 de imigranti au fost gasiti sambata in aproximativ 100 de nave in largul insulei elene Lesbos.

Feriboturile aduc mii de imigranti pe zi in Grecia continentala, care incearca apoi sa mearga in vestul Europei, adesea pe ruta balcanica, prin Macedonia, Serbia si Ungaria.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri