"Regret pierderea vietii acestui tanar", a scris intr-un comunicat Christos Zois, un ministru adjunct responsabil de Paza de Coasta, noteaza Mediafax. Incidentul s-a petrecut in apropierea insulei elene Symi, cand agenti ai grupului de frontiera al UE Frontex au intalnit barbati inarmati care transportau un grup de 60 de imigranti cu barci rapide si au incercat sa ii intercepteze, a relatat postul public de televiziune din Grecia.

Potrivit informatiilor neoficiale de la surse din cadrul Pazei de Coasta, traficantii au deschis focul asupra navei de patrulare, care a raspuns la randul sau cu focuri de arma. Agentii au reusit sa opreasca barca si sa aresteze trei traficanti. Ei au descoperit adolescentul mort prin impuscare, sub puntea navei.

Grecia este una dintre tarile cele mai afectate de criza imigrantilor din Europa, devenind punctul preferat de intrare spre Europa Occidentala. Presa locala a scris ca 4.000 de imigranti au fost gasiti sambata in aproximativ 100 de nave in largul insulei elene Lesbos.

Feriboturile aduc mii de imigranti pe zi in Grecia continentala, care incearca apoi sa mearga in vestul Europei, adesea pe ruta balcanica, prin Macedonia, Serbia si Ungaria.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com