Cel putin 52 de oameni au murit in Arabia Saudita dupa prabusirea unei macarale la principala moschee din orasul de pelerinaj Mecca, anunta autoritatile locale, citate de BBC News online.

Alti aproximativ 30 de oameni au fost raniti in incident, potrivit Serviciului saudit pentru protectia civila. Macaraua, folosita pentru pregatirea pelerinajului anual de la Mecca din Arabia Saudita, programat in septembrie, s-a prabusit probabil din cauza vantului puternic. Incidentul a avut loc in fata Marii Moschei din Mecca, potrivit Mediafax.

Mecca, locul nasterii profetului Mahomed, este leaganul islamului. In perioada preislamica (inainte de secolul VII), Mecca era un puternic centru caravanier si comercial, precum si un loc de pelerinaj - la sanctuarul Ka'ba - pentru arabii idolatri care se inchinau la pietre. Profetul Muhammad transforma Ka'ba in locul de pelerinaj ritual pentru musulmani.

Totodata Ka'ba este punctul spre care trebuie sa-si indrepte fata orice musulman in timpul rugaciunii rituale. Directia, catre Ka'ba numita kibla, este marcata in orice moschee printr-o nisa aflata in peretele opus usii de la intrare, numit si peretele kibla, catre care stau cu fata cei prezenti. Kibla este calculata cu exactitate pentru fiecare loc de rugaciune.

hikrcn / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri