Alti aproximativ 30 de oameni au fost raniti in incident, potrivit Serviciului saudit pentru protectia civila. Macaraua, folosita pentru pregatirea pelerinajului anual de la Mecca din Arabia Saudita, programat in septembrie, s-a prabusit probabil din cauza vantului puternic. Incidentul a avut loc in fata Marii Moschei din Mecca, potrivit Mediafax.

Mecca, locul nasterii profetului Mahomed, este leaganul islamului. In perioada preislamica (inainte de secolul VII), Mecca era un puternic centru caravanier si comercial, precum si un loc de pelerinaj - la sanctuarul Ka'ba - pentru arabii idolatri care se inchinau la pietre. Profetul Muhammad transforma Ka'ba in locul de pelerinaj ritual pentru musulmani.

Totodata Ka'ba este punctul spre care trebuie sa-si indrepte fata orice musulman in timpul rugaciunii rituale. Directia, catre Ka'ba numita kibla, este marcata in orice moschee printr-o nisa aflata in peretele opus usii de la intrare, numit si peretele kibla, catre care stau cu fata cei prezenti. Kibla este calculata cu exactitate pentru fiecare loc de rugaciune.

hikrcn / Shutterstock.com