Arabia Saudită va permite unui număr de 60.000 dintre locuitorii săi, care trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, să participe la hajj, marele pelerinaj anual la Mecca, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Hajj.

Numai persoane vaccinate, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani şi fără vreo boală cronică vor putea participa la pelerinaj.

La ultimul hajj, unul din cei cinci piloni ai islamului, numai circa 10.000 de credincioşi cu reşedinţa în Arabia Saudită au putut efectua acest pelerinaj, comparativ cu 2,5 milioane de participanţi veniţi din toată lumea în 2019, din cauza pandemiei de COVID-19, arată Agerpres.

Însă pelerinii nu vor putea atinge Kaaba, construcţia cubică din centrul Marii Moschei, spre care se îndreaptă musulmanii din întreaga lume pentru a se ruga.

În 2020, reducerea drastică a numărului de pelerini şi restricţiile sanitare le-au permis autorităţilor să afirme că nu a existat nicio contaminare în timpul marelui pelerinaj, care nu a mai adus nimic regatului, în contextul în care evenimentul generează de obicei miliarde de dolari pe an.

Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 463.000 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său, dintre care peste 7.500 de decese. Autorităţile din acest regat de 34 de milioane de locuitori au anunţat că au administrat peste 15 milioane de doze de vaccin.

Sursa foto: Facebook / Media5Zone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri