Criza datoriilor din Grecia este foarte mediatizata, insa nu reprezinta decat o mica fractiune din datoria cumulata la nivel planetar. Aceasta a devenit o bomba cu ceas, care ameninta sa explodeze in orice moment.

Raportata la Produsul Intern Brut global, datoria tuturor statelor a ajuns la un record istoric de 286%, cu un sold cumulat al creditului de aproximativ 200 de trilioane de dolari. Impartit la numarul total de locuitori ai planetei, rezulta ca fiecare pamantean are in medie de rambursat 28.000 de dolari. Iar daca e sa tinem cont de statistica Bancii Mondiale care arata ca peste jumatate din populatia Terrei traieste cu mai putin de 10 dolari pe zi, este evident ca o mare parte din aceasta datorie nu va mai fi niciodata achitata.

Asa cum s-a intamplat in Grecia, datoria acumulata de o tara poate sa ajunga la un nivel complet nesustenabil. Institutiile internationale au evitat pe moment intrarea in incapacitate de plata a Greciei, aproband un al treilea program de sprijin financiar de urgenta. Insa in realitate nu este decat o rostogolire a datoriilor. Aproape orice stat european risca sa intre in incapacitate de plata din cauza nivelului imens al datoriilor.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri