Germania mentine obiectivul de a avea un buget echilibrat in acest an si in 2016, in pofida cresterii costurilor generate de fluxul record al refugiatilor, a anuntat luni Ministerul de Finante, transmite Reuters.

Administrarea fluxului de refugiati este prioritatea Guvernului, iar ministerele trebuie sa adapteze solicitarile de cheltuieli suplimentare la acest obiectiv, afirma secretarul de stat Thomas Steffen in cel mai recent raport lunar al Ministerului de Finante. Steffen a adaugat ca este nevoie de finante solide, pentru ca orice guvern sa fie capabil sa reactioneze la probleme neasteptate, cum este criza refugiatilor, potrivit Mediafax.

"Acesta este motivul pentru care Guvernul inca are ca obiectiv un buget echilibrat in acest an si cel viitor, in pofida presiunilor bugetare suplimentare", a spus Steffen. Surse din coalitia guvernamentala germana au declarat joi ca cheltuielile neasteptate provocate de refugiati ar putea sa afecteze obiectivul ministrului de Finante Wolfgang Schaeuble de a avea buget echilibrat in urmatorii cinci ani.

Germania suporta cea mai mare parte a presiunii crizei refugiatilor, cea mai grava din Europa dupa al doilea Razboi Mondial. Guvernul de la Berlin se asteapta ca numai in acest an sa soseasca in Germania cel putin 800.000 de refugiati. In privinta perspectivelor economice, Ministerul de Finante anticipeaza o crestere moderata a PIB in trimestrul al treilea, sustinuta de preturile scazute ale petrolului si deprecierea euro.

"Exista totusi riscuri pentru comertul exterior, in special din cauza incetinirii economiei Chinei si a altor piete emergente", potrivit institutiei.
Economia Germaniei a inregistrat o crestere de 0,4% in trimestrul al doilea.

Sursa foto: Imigranti / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri