Politia slovena a inceput construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Croatia, pe fondul afluxului de imigranti extracomunitari, anunta surse citate de presa italiana.

Potrivit site-ului TGcom.it, Slovenia va construi un gard metalic in zona punctului de frontiera Bregana, pe un segment al granitei cu Croatia, potrivit Mediafax. "Obiectivul este a evita intrarea aleatorie si ilegala a imigrantilor extracomunitari in Slovenia pe campuri si prin paduri", a explicat un oficial sloven. Informatia a fost confirmata de surse croate citate de site-ul agentiei ANSA.

Pana acum, Ungaria era singurul stat UE care a construit garduri metalice la frontiera cu Serbia si pe segmente ale frontierei cu Croatia si Romania. Politia slovena a folosit gaze lacrimogene impotriva imigrantilor, la granita cu Croatia

Politia slovena a folosit gaze lacrimogene, vineri noaptea, pentru a dispersa un grup de imigranti care incerca sa traverseze granita din Croatia, relateaza BBC News Online. Tensiunile s-au inregistrat in satul croat Harmica, situat la granita cu Slovenia, unde numerosi imigranti au ramas blocati dupa ce au fost suspendate serviciile feroviare.

Un grup de imigranti a incercat sa traverseze frontiera pe jos, moment in care politistii sloveni au recurs la gaze lacrimogene. Bostjan Sefic, secretar de stat in Ministerul sloven de Interne, a acuzat Croatia ca incalca regulile Uniunii Europene si acordul Schengen prin decizia de a nu mai inregistra imigrantii.

Ulterior, premierul sloven, Miro Cerar, a declarat ca daca presiunea devine prea mare, ar putea incerca sa formeze coridoare care sa permita libera trecere a imigrantilor. Mii de imigranti au intrat din Serbia in Croatia zilele trecute, dupa ce Ungaria si-a inchis frontiera cu statul sarb si a blocat ruta refugiatilor spre nordul Europei.

Croatia anuntase initial ca imigrantii vor fi bineveniti, dar vineri a afirmat ca este supraaglomerata, dupa sosirea a 17.000 de persoane incepand de miercuri. Autoritatile croate au inchis atunci toate punctele de trecere a frontierei cu Serbia, cu exceptia celui de pe drumul principal dintre Belgrad si Zagreb.

Oficialii croati au inceput ulterior sa trimita imigrantii spre nord fara a-i inregistra, infuriind Slovenia si Ungaria. Toate cele trei state sunt membre ale Uniunii Europene, dar numai Ungaria si Slovenia fac parte din spatiul Schengen, unde, odata ajunsi, imigrantii pot merge spre tarile mai prospere din nordul Europei, in special Germania.

Spectral-Design / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri