Ungaria este pregatita sa construiasca imediat gard de-a lungul frontierei comune cu Romania in cazul in care imigrantii schimba ruta, avertizeaza ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agentia Reuters.

In contextul in care Austria si Slovenia au luat masuri pentru blocarea tranzitului extracomunitarilor, Peter Szijjarto a atras atentia ca exista riscul ca imigrantii sa incerce sa ajunga in Occident prin Grecia, Bulgaria si Romania , conform Mediafax.

Astfel, Romania risca sa devina una din principalele rute pentru tranzitul imigrantilor in 2016, a sugerat Szijjarto.
"Daca va fi necesar sa construim un gard la frontiera cu Romania, suntem pregatiti sa facem acest lucru de pe o zi pe alta", a declarat seful diplomatiei ungare pentru agentia Reuters, potrivit site-ului elvetian Swissinfo.ch.

Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, afirma in noiembrie 2015 ca Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, urmand sa fie activat in caz de necesitate. "Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, daca va fi necesar. Aceasta va fi o masura de ultim resort, dar suntem pregatiti si avem capacitatea de a ridica un nou gard metalic intr-un interval scurt", preciza oficialul ungar.

In contextul valului de imigranti extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia si cu Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare pe segmente ale granitei cu Romania.

Autoritatile ungare au anuntat in septembrie 2015 intentia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie ca "gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania".

Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kübekháza, situata la frontiera cu Serbia si cu Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri