"Reducerea datoriilor va limita riscurile, iar economia va deveni mai atractiva pentru investitori", a spus Tispras ministrilor in prima sedinta de guvern de dupa alegerile castigate duminica de partidul Syriza, relateaza Kathimerini, citat de Mediafax.

O alta prioritate este deficitul de lichiditati din banci. Daca recapitalizarea bancilor va fi facuta corect, lichiditatile vor reveni in economia elena, care are mare nevoie de bani", a spus premierul.

Tsipras a subliniat ca Grecia nu are la dispozitie un timp nelimitat."Trebuie sa ne suflecam manecile si sa muncim sa aplicam planul cu eficienta. Functiile nu va apartin, sunt ale poporului grec", a spus Tsipras, cerand membrilor cabinetului sa inceteze aparitiile la televiziune.

Implementarea acordului cu creditorii este o prioritate, a aratat premierul, care crede ca Grecia poate iesi din criza in patru ani. Tsipras a reiterat totodata angajamentul facut in campania electorala, de combatere a coruptiei si a vechiului sistem politic. In legatura cu criza refugiatilor, Tsipras a exprimat opozitie fata de cei din Uniunea Europeana care "vor sa schimbe frontierele in campuri de lupta si marile in morminte".