Exploziile au avut loc in timp ce numeroase persoane se adunasera in fata garii pentru a participa la o manifestatie in Piata Sihhiye, din apropiere. Participantii la miting, organizat de Confederatia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) si mai multe ONG-uri, cereau incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat atacurile, pe care le-a numit "acte teroriste".

Autoritatile ancheteaza informatiile potrivit carora cel putin una dintre explozii a fost provocata de un atacator sinucigas. Partidul pro-kurd HDP, care participa la miting, a afirmat intr-un comunicat ca membrii sai au fost principala tinta a atacului.

Liderul HDP a acuzat statul turc pentru atac, pe care l-a numit "un masacru urias", si a anulat toate mitingurile de campanie. Turcia se pregateste de noi alegeri la 1 noiembrie, dupa ce partidele parlamentare nu au reusit sa formeze un Guvern in urma alegerilor generale de la 7 iunie.

Citeste si:

In urma exploziilor, PKK le-a cerut luptatorilor sai sa inceteze actiunile de gherila din Turcia, daca nu sunt atacati, potrivit unui site apropiat gruparii.

HDP a scris de asemenea pe Twitter ca politia "a atacat" oamenii care ajutau la transportarea ranitilor. Bulent Tekdemir, care participa la miting, a declarat pentru BBC ca politia a folosit gaze lacrimogene "imediat dupa explozia bombelor" si "nu permitea ambulantelor sa treaca".

Mai multi oameni furiosi au incercat sa atace masini ale politiei, a declarat un locuitor, Emre, pentru BBC.