Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat ca tara sa este pregatita sa faca fata oricarei amenintari din partea Statelor Unite, in cadrul unei parade militare de amploare, cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a Partidului Muncitorilor, relateaza Associated Press in pagina online, potrivit Mediafax.

Parada, la care participa mii de soldati si principalele componente ale arsenalului militar nord-coreean, a dat startul uneia dintre cele mai mari ceremonii din Coreea de Nord, un eveniment menit sa arate lumii intregi si poporului ca dinastia Kim detine controlul ferm, iar puterea sa militara este pe masura.

Kim, imbracat in negru, a mers pe un covor rosu si a salutat garda de onoare. Apoi a mers pe podium si a facut cu mana militarilor care participau la parada din Piata Kim Il Sung din Phenian. Kim era inconjurat la stanga de oficialul chinez Liu Yunshan si la dreapta de oficiali nord-coreeni de rang inalt.

Ulterior, Kim a sustinut un discurs in care a afirmat ca tara sa va tine piept Statelor Unite, folosind retorica dura obisnuita.

"Forta noastra revolutionara este pregatita sa raspunda oricarui tip de razboi pe care imperialistii americani il vor", a precizat Kim, al carui discurs a fost intrerupt de aplauze de cateva ori.

"Prin intermediul politicii Songun (armata pe primul loc), Armata Poporului Coreean a devenit cea mai puternica forta revolutionara, iar tara noastra a devenit o fortareata impenetrabila si o putere militara globala", a afirmat el.

Dupa discursul sau, mii de soldati au ridicat pancarte colorate pe care se putea citi "Politica Songun" sau "Apararea patriei".

Spectacolul urma sa fie cel mai impresionant de cand Kim Jong-un a preluat puterea, la sfarsitul lui 2011, dupa moartea tatalui sau, Kim Jong-il. Imaginile din satelit sugereaza ca parada militara urma sa fie cea mai mare desfasurata vreodata in Coreea de Nord.
Vineri, la miezul noptii, Kim le-a adus un omagiu tatalui si bunicului sau, la Palatul Soarelui Kumsusan din Phenian, potrivit agentiei oficiale KCNA.

Pentru finalul ceremoniilor, o scena a fost construita pe un rau care trece prin centrul Phenianului, pentru un concert al celei mai populare formatii nord-coreene, Moranbong. Biletele pentru straini se vindeau cu 100 de euro.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri