Hadi Heidari a publicat pe Instagram, pe 16 noiembrie, o imagine ce infatisa un chip colorat in negru, cu Turnul Eiffel in centru si doua lacrimi (una rosie, alta albastra - culorile Frantei) in stanga si in dreapta lui, pictura avand fundal rosu. In aceeasi zi, caricaturistul a fost arestat de la locul de munca - cotidianul Shahrvand Daily din Teheran -, unde ocupa functia de director artistic, si a fost imediat tranferat la inchisoarea Evin, informeaza lefigaro.fr, potrivit Mediafax.

"Un agent tanar al fortelor de securitate ale statului a venit cu un mandat de arestare pe care i l-a aratat lui Hadi. Apoi l-a condus catre un loc necunoscut", au declarat doi colegi ai caricaturistului jurnalistilor de la Campania Internationala pentru Drepturile Omului din Iran. Organizatia Reporteri Fara Frontiere a publicat un comunicat pe site-ul sau alertand comunitatea internationala in legatura cu aceasta arestare, care face parte dintr-un val de retineri ale mai multor jurnalisti din Iran.

Nu este pentru prima data cand Hadi Heidari, licentiat al Universitatii de Arte si Arhitectura din Teheran, a fost arestat. In 2009, el a fost inchis pentru ca a participat la o ceremonie religioasa dedicata prizonierilor politici. De asemenea, caricaturistul a fost condamnat la 17 zile de detentie pentru "subminarea securitatii nationale", apoi, in 2010, a petrecut doua luni in inchisoare pentru "propaganda contra statului". Totodata, publicarea ziarului sau a fost interzisa de autoritati, in 2012.

Mai multe atentate au avut loc pe 13 noiembrie, in Paris, in urma carora au murit 130 de persoane.