Caricaturistul Hadi Heidari a fost arestat si condamnat de autoritatile iranienie la un an de inchisoare, dupa ce a publicat pe platforma online Instagram o imagine reprezentand deznadejdea pariziana de dupa atentatele care au avut loc in capitala Frantei pe 13 noiembrie.

Hadi Heidari a publicat pe Instagram, pe 16 noiembrie, o imagine ce infatisa un chip colorat in negru, cu Turnul Eiffel in centru si doua lacrimi (una rosie, alta albastra - culorile Frantei) in stanga si in dreapta lui, pictura avand fundal rosu. In aceeasi zi, caricaturistul a fost arestat de la locul de munca - cotidianul Shahrvand Daily din Teheran -, unde ocupa functia de director artistic, si a fost imediat tranferat la inchisoarea Evin, informeaza lefigaro.fr, potrivit Mediafax.

"Un agent tanar al fortelor de securitate ale statului a venit cu un mandat de arestare pe care i l-a aratat lui Hadi. Apoi l-a condus catre un loc necunoscut", au declarat doi colegi ai caricaturistului jurnalistilor de la Campania Internationala pentru Drepturile Omului din Iran. Organizatia Reporteri Fara Frontiere a publicat un comunicat pe site-ul sau alertand comunitatea internationala in legatura cu aceasta arestare, care face parte dintr-un val de retineri ale mai multor jurnalisti din Iran.

Nu este pentru prima data cand Hadi Heidari, licentiat al Universitatii de Arte si Arhitectura din Teheran, a fost arestat. In 2009, el a fost inchis pentru ca a participat la o ceremonie religioasa dedicata prizonierilor politici. De asemenea, caricaturistul a fost condamnat la 17 zile de detentie pentru "subminarea securitatii nationale", apoi, in 2010, a petrecut doua luni in inchisoare pentru "propaganda contra statului". Totodata, publicarea ziarului sau a fost interzisa de autoritati, in 2012.

Mai multe atentate au avut loc pe 13 noiembrie, in Paris, in urma carora au murit 130 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri