Turcia va considera drept un act de agresiune posibila utilizare de catre Rusia a bateriilor sale antiaeriene S-400 Triumf, instalate pe teritoriul Siriei, impotriva avioanelor militare turce in spatiul aerian sirian, a declarat pentru CNN, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Daca un avion militar turc va fi doborat in spatiul aerian al Siriei de bateriile S-400 Triumf, a caror desfasurare a fost anuntata de catre Rusia in perimetrul bazei sale de Hmeimim, Turcia va considera aceasta drept un act de agresiune, a reiterat Recep Tayyip Erdogan, potrivit Agerpres, presedintele turc lansand astfel un avertisment clar la adresa Moscovei.

Intrebat cu privire la posibila reactie a Ankarei in cazul unui ipotetic incident, Erdogan a spus ca o astfel de evolutie este foarte posibila si ca Turcia va fi "obligata sa ia masuri imediate". Presedintele Turciei a avertizat ca intr-un astfel de caz tara sa isi rezerva dreptul sa reactioneze.

Citeste articol integral pe Agerpres.

Rusia a desfasurat joi doua baterii anti-aeriene de ultima generatie S-400 Triumf la baza sa aeriana Hmeimim, pentru a asigura securitatea avioanelor sale implicate in campania aeriana din aceasta tara, dupa ce un bomardier rus SU-24 a fost doborat de un F-16 la frontiera siriana de catre Turcia, pe motiv de incalcare a spatiului aerian.

Citeste si:
Moscova acuză SUA de propagandă anti-rusă în Europa de Est
Moscova spune că serviciile...

Sursa foto: Photoreporter / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O criză a imigranților din Orientul Mijlociu amenință din nou Europa
Setari Cookie-uri